StopKostervig.dk

Del

Alliancen mod kæmpevindmøller ved Kostervig
 

       Forside     

Hvorfor vi siger Nej

Hvem er med  


Kostervig-projektmagere går efter statsstøtte – til sig selv                                                             20.03.12

I deres seneste læserbrev insinuerer Natorp og Nymann, at det er bedre at give statsstøtte til deres Kostervig-kæmpevindmøllepark end til havvindmøller, for så vil der blive brugt ca. 20 mio. kr. ekstra om året til plejehjem, børnehaver eller skoler. Dette fordi statsstøtten til havvindmøller er endnu større end den statsstøtte, som Natorp/Nymann håber at kunne putte i deres egne lommer (Ejerne af de 5 Kostervig-kæmpevindmøller vil modtage statsstøtte på ca. 82,5 mio. kr. = 5 møller x 25 øre i statsstøtte pr. kWh x 3.000 kW x 22.000 timer). Men der er jo ingen direkte sammenhæng mellem statsstøtten til Natorp/Nymann (eller til havvindmøller) og så de penge der bliver brugt på skoler, mv. Hvis der var en direkte sammenhæng, hvor mange plejehjem, skoler og børnehaver kunne man så ikke finansiere af de 82,5 mio. kr., som Natorp/Nymann går efter at få i statsstøtte?

I tillæg bruger Natorp/Nymann megen energi på at forklare, at deres kæmpevindmøller vil blive en fin investering (takket være statsstøtten), og at de to ”kun” vil beholde 70% af profitten selv. 5% tænkes afsat til Finn Skov Jensen, og så kan resten af lokalbefolkningen dele de resterende 25%. Hvor generøst!

Endelig informerer Natorp/Nymann om, at VVM-rapporten siger, at Kostervig-kæmpevindmøllerne ”vil indgå harmonisk og roligt i landskabet”, og at der slet ikke bliver problemer med støj fra kæmpevindmøllerne. Vi tror ikke på nogen af delene. Landskabet vil blive reduceret til en kulisse for kæmpevindmøllerne, og det er alment kendt, at støjmålingerne er rent skrivebordsarbejde, som førende eksperter har taget afstand fra. Lad os nu også huske, at VVM-rapporten er bestilt og betalt af Natorp/Nymann selv. Uvildig er den næppe!

Tone Brix-Hansen
Engvej 6
4780 Stege