StopKostervig.dk

Del

Alliancen mod kæmpevindmøller ved Kostervig
 

       Forside     

Hvorfor vi siger Nej

Hvem er med  


Snydt igen!                                                                                               12.06.12

Den 29. maj 2012 holdt Vordingborg Kommune orienteringsmøde vedr. den påtænkte plan om opstilling af kæmpe "havmøller" på land ved Kostervig.
Sidste del af mødet der omhandlede emnet værditabsordningen, blev afholdt af projektmagerne selv, i samarbejde med Dansk Vindmølleforenings økonomiske rådgiver Jørn Larsen.

Der blev stillet kritiske spørgsmål vedr. finansiering af vindmølleandelene som både Jørn Larsen og projektmagerne fremlagde. De påstod at Mercur bank og Ringkøbing Landbobank begge gik ind og finansierede disse andele, uden at skele til folk´s økonomi overhovedet. Både studerende og pensionister kunne låne til disse "guldrandede" andele UDEN at disse banker skulle se folk´s økonomi igennem.

Da EDC har indledt et samarbejde med Ringkøbing Landbo bank, var det en smal sag at ringe derover og evt. få dette bekræftet. MEN IGEN var der ugler i mosen. Banken kunne nemlig ikke bekræfte denne påstand, TVÆRTIMOD, nej de vurderer først om projektet ser fornuftigt ud, efterfølgende vil de så selvfølgelig se på den enkelte´s økonomi, for at se om det kan hænge sammen. Har man ingen friværdi i sin bolig, opsparing, god indtægt eller lign, ser det faktisk sort ud, mht. at låne penge til køb af disse andele. Det samme sagde Mercur Bank, de sagde tillige, at man selv skulle kunne lægge en vis egenbetaling.

Det er jo ikke første gang projektmagerne tages i, at omgå sandheden med et vis gran salt, ved mødet tidlige hos dem selv var påstanden, at man kunne få belåning i disse andele hos kreditforeningen med 70%.Denne påstand viste sig også at være det rene opspind. Kun hvis man ejer HELE møllen selv, er det muligt at låne penge i den hos kreditforeningen. Men så har de jo også deres på det tørrer.
Mht. at udbyde ca 60% af andelene til fonde, naboer og andet godtfolk, ja så er der jo ingen riskiko for opstillerne ved det, det er fuldstændig uden omkostninger. Når nu næsten ingen kan låne til disse andele, - ja hvor mon de så havner.................

MEN på papiret ser det jo pænt ud, men HUSK der er jo ikke skrevet nogen kontrakt på disse løfter, det kan sagtens nå at ændre sig endnu engang.


Med venlig hilsen
Lena Praem Hansen
Indehaver EDC Møn