StopKostervig.dk

Del

Alliancen mod kæmpevindmøller ved Kostervig
 

       Forside     

Hvorfor vi siger Nej

Hvem er med  


Vordingborg Kommune vil miste millioner pga. Kostervig-kæmpevindmøllerne                   30.05.12

En af Møns førende ejendomsmæglere (EDC) anslår i et læserbrev, at ejendomsværdierne i kæmpevindmølle-området ved Kostervig på Møn vil falde med anslået 160 mio. kroner, hvis kommunalpolitikerne siger JA til at sætte kæmpevindmøllerne op. Hvis man antager, at de faldende grundværdier andrager bare halvdelen af dette store beløb, dvs. 80 mio. kr., så vil dette medføre ca. 2,6 mio. kr. mindre grundskyld/ ejendomsskat til kommunen, i hvert eneste år, i de kommende 30 år (møllernes anslåede levetid) – dvs. 30 x ca. 2,6 mio. kr. = ca. 78 mio. kr. i mistet kommunal ejendomsskat.

Oven i dette milliontab kommer millioner af kr. i mistede kommunale indkomstskatteindtægter pga. kæmpevindmøllernes øvrige følgevirkninger: Fraflytning fra området/ kommunen, nedgang i bosætningen og nedgang i turismen. NB: Kommunens tabte millioner vil komme i tillæg til alle de gener, som befolkningen og især naboerne må leve med: Sundhedsskadelig støj døgnet rundt, skyggekast, visuel landskabsforurening og sidst men ikke mindst de mistede, private ejendomsværdier på anslået 160 mio. kr.

Derfor kære politikere, sig NEJ til kæmpevindmøller på Møn! Kæmpevindmøller hører til på havet, hvor de ikke generer nogen, og kommunen er IKKE forpligtet til at tillade kæmpevindmøller på landjorden! Heller ikke efter det såkaldte ”Energiforlig”.Joachim Brix-Hansen, civiløkonom
Strandvej 24
4771 Kalvehave