StopKostervig.dk

Del

Alliancen mod kæmpevindmøller ved Kostervig
 

       Forside     

Hvorfor vi siger Nej

Hvem er med  


Næh, der er IKKE rent mel i møllerne!                                                                                     3. Februar 2012

HALLO alle, der bor på Møn og Sydsjælland: det største tomands-industriprojekt i Møns historie er i fuld gang, nemlig opstillingen af fem kæmpevindmøller til en værdi af 150 millioner kroner på Vestmøn. Det har en kolossal indflydelse på OS ALLE. Hvis først møllerne rejses, er det for sent at protestere. Og ingen aner noget om, hvad der foregår. For dette har udviklet sig til et grisk projekt omgivet af tavshed, hemmelighedskræmmeri og brudte løfter.

Sagen kort: Hvis du er så heldig, at din jord udlægges til vindmølleområde, udløser hver rejste mølle en fortjeneste på 15 millioner kroner fra statskassen, altså os, til mølleejeren. Dette handler med andre ord om mange millioner. Størstedelen af den jord, kommunen har udlagt til mølleområde, er ejet af Marienborg og Anders Nymann.

På borgermødet i forsamlingshuset Håbet serverede Niels Natorp, Marienborg, projektet appetitligt - møllerne skulle rejses efter den gode, gamle andelstanke. Forsamlingen var begejstret, og i byrådet og forvaltningen var man sikre på, at lokalbefolkningen var venligt stemt over for vindmøller, og at her var tale om et åbent og ordentligt projekt til fælles gavn og glæde.

Men sandheden er, at intet er offentligt tilgængeligt, at folks begejstring ikke er stor, og at projektet styres og kontrolleres af to mænd alene, nemlig Niels Natorp og Anders Nymann. Og de til lejligheden finpudsede løfter om bred lokal forankring og smuk andelstanke, som Niels Natorp gav i Håbet, var en lodret løgn.

Damsgaard, hvor der var mulighed for andre for at komme med i projektet, blev opkøbt for næsen af lokale kræfter. Natorp bedyrede, at Marienborg havde købt landbrugsejendommen, fordi man ville dyrke roer. Men tingbogen viser noget andet. Nemlig at det ikke er Marienborg, der har købt gården, men derimod Anders Nymann og Niels Natorp. Jeg har svært ved at få øje på andelstanken og den brede lokale forankring. Projektet oser langt væk af, at der er alt for mange penge på spil, til at man vil lade andre få del af kagen.

Dette projekt kunne have været ordentligt og positivt, hvis man havde bygget videre på stemningen fra Håbet. Man kunne have involveret befolkningen i stedet for at holde dem uden for. Ringer man til kommunen, har de intet om projektet bortset fra nogen grovskitser fra efterårets høring.

Heldigvis er der fra den dybeste mønske muld vokset en kolossal modstand. Se blot www.stopkostervig.dk hvor godt 200 mennesker siger NEJ. Og se projektets egen hjemmeside, hvor kun en person vil lægge navn til.

Mvh. Erik Viktor Nielsen
Grønsundvej 116
stopkostervig.dk